Bir Kutsal Kitap Olarak Tevrat'ın Yorumu

SİZLER İÇİN BUGÜN SEMAVİ DİNLERİN EN ESKİSİNİN YAHUDİLİĞİN KUTSAL KİTABI OLAN TEVRATI İNCELEDİM.
 '' BİR KUTSAL KİTAP OLARAK TEVRATIN YORUMU '' BAŞLIKLI MAKALEMİZ SİZLERLE .. 🕮



ESKİ TEVRAT
- Eski bir Tevrat Nüshası - 

'' SİZLER İÇİN  ANDAÇ YAYINLARI TARAFINDAN 2015 YILINDA BASILMIŞ 824 SAYFA BİR TEVRAT EDİNDİM VE OKUDUM . DÜŞÜNDÜKLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM . ''


 

TEVRATIN YORUMU 




       
  Kitap Tekvin bölümü ile başlıyor ve Malaki bölümü ile sona eriyor 38   bölümden oluşan Kutsal kitapta , Kuran'da var olan Tanrı inancının yerine inandıkları tanrı olan ( Yahveh ) her şeye gücü yeten , sonsuz kudretli bir varlık değil . Bize okullarda anlatıldığı kadarıyla diğer semavi dinleri biliyoruz ancak bu bilgiler çok sınırlı . Örneğin Yahudiler İsa peygamberi ve incili kutsal kabul etmezler. .

Yahudilikte hadis değerinde olan Talmut kitapları Tevrattan bile daha fazla sahipleniliyor. Kurana göre bir çok konuda ters düşen kitapta Kral Davut tecavüzcü ( Bir adamın karısı ile ilişkiye girdiğini ve diğer adamlarına mektup göndererek onu savaşın en şiddetli olduğu yerine koydurup onun yanından çekilin ki orada ölsün diye emir verir. ) , Musa peygamber ise katil ( Bir mısırlı ile bir İbrani'nin kavga ettiğini görüp, mısırlıyı döverek öldürüp olay yerinden kaçmasını anlatıyor Tevrat ) Yakup peygamberden de  sinsi ve hileci olarak  bahsediliyor.


İçinde onlarca kitap bulunan bir nevi tarih kitabıdır Tevrat . Düşünün kendi peygamberine dahi katil diyebilen bir din. Bilinenin aksine Musa peygamber on Emiri getirmeden öncede Tevrat vardı ve Yaradılış hikayesi biliniyordu. Kendi ırklarının üstün olduğunu düşündükleri için kendilerine bir peygamberler soyu hazırlamış ve Yahudi kökeninden gelmeyen kimsenin peygamber olamayacağını söylemişler. Tevratı okuduğunuz zaman bir çok çelişki ile karşılaşmanız olası . Çünkü kendi kendini bir çok defa yalanlıyor. Tevratta anlatıldığına göre Yakup peygamber Tanrı ile günlerce süren bir güreş tutuyor ve tanrıyı yeniyor bundan sonra Yakup'a Tanrıyı yenen anlamında İsrail deniliyor ve İsrail Devleti buradan geliyor . 


( İnanması Güç tabi ki ancak sözlerimi bir fıkra ile bitirmek istiyorum. 3 arkadaş denizde boğulan birisi olduğunu görür ve ilk kişi ona koşulsuz yardım eder bu Müslümandır . Diğeri yardım etse de, etmese de o onun inancına kalmıştır bu Hristiyandır. Üçüncüsü ise Eğer boğulan Yahudi ise git kurtar, değil ise git öldür diyerek yetişmiş bir Yahudidir . )



TEVRAT İLE İLGİLİ ŞU HABERLERİ DE OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM 








BİR KUTSAL KİTAP OLARAK TEVRATIN YORUMU ADLI YAZIMIN SONUNA GELDİK .OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM . DİĞER YAZILARIMA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.


Yorumlar