Herkese Haddini Bildiren İkinci Adam !!


TARİHÇİ VE GAZETECİ

'' MURAT BARDAKÇI '' KİMDİR ?

MURAT BARDAKÇI
- Gazeteci Murat Bardakçı - 

      Dedesi Cemal Paşa , Babası gazeteci İlhan Bardakçı . Doğum adı Murat Gökhan Bardakçı  Türkiye kendisini 2008 yılında Kanal 1 kanalında başlayan ve 2009 dan 2015 e kadar Habertürk kanalında devam eden Erhan Afyoncu ile beraber hazırlayıp sunduğu Tarihin Arka Odası isimli program ile tanıdı..



       Kendisi ne kadar Tarihçi olmadığını , gazeteci olduğunu söylese de özellikle Osmanlılar sülalesi ile bağlantıları , elinde bulunan arşiv vesikaları ve malumatları onu bir çok Tarihçiden daha bilgili biri yapmıştır. Onu televizyonda izleyenler özellikle gelen mesajlara verdiği ters cevaplarla , Yaprak Sayar ile birlikte yaptıkları Türk müziği ile hatırlarlar.






Bir dönem Habertürk Tarih Dergisi 'de çıkarmış olan Bardakçı bir çok kaynak kitapta kaleme almıştır. Bunlardan en ilginci 2006 yılında çıkan Osmanlıda Seks kitabıdır. 



Bu Kitaba erişebilmek için Kitapyurdu
Osmanlıda Seks kitabı
- Osmanlıda Seks Kitabı - 



Özellikle Osmanlı'nın son döneminde iktidarı elinde tutan İttihad ve Terakki partisinin önde gelen isimlerinden Enver PaşaCemal Paşa ,
 Talat Paşa üçlüsü hakkında yazdığı kitaplarla ön plana çıktı..






Bu tür Kaynak kitaplarının en önemlisi ve halen Sultan Vahdettin hakkında tek kitap olan ŞAHBABA eserini 1998 yılında yayınladı.


Sizin için bu kitabın en uygununu bulduk Kitantik

Bir çok yabancı dil bilen Bardakçı muhabirlik döneminde uzun yıllar Ortadoğu'da bulundu .Hocası Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu'nun çeşitli yerlerinde Edebiyat öğretmenliği yapmış ,
ABDÜLBAKİ GÖLPINARLI
- Abdülbaki Gölpınarlı -

Murat Bardakçı'nın hayatında en önemli dönüm noktalarından bir tanesi Osmanlı hanedanından bir çok isimle daha gençlik yıllarında tanışmış olmasıdır. Bunlardan en zarif ve Osmanlı hanedan kütüğüne son kayıtlı Hanım Sultan olarak tarihe geçen ve Bardakçının hakkında enteresan bilgiler verdiği bir kitapta kaleme aldığı
  NESLİŞAH SULTAN dır.


Sizin için bu kitabın en uygununu bulduk Nadir Kitap


Halen Gazete Habertürk'de köşe yazıları yazmaya devam eden Bardakçı  büyük tarihçilerden ders alıp, onlardan etkilenmiş ve muhakkak bir sonraki tarihçi namzetlerini etkilemiş ve etkilemektedir.



Yorumlar