Yazar Sabahattin Ali ; Bir Hiç Uğruna Ölmek

GÜNÜMÜZDE BİR ÇOK YENİ EDEBİYATÇI OLMASINA RAĞMEN ESKİ BÜYÜK USTALARI UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL İŞTE ONLARDAN BİRİ
YOK YERE KAYBETTİĞİMİZ BİR BÜYÜK EDEBİYATÇI '' SABAHATTİN ALİ ''

edebiyatçı
Sabahattin Ali



  Okumaya yeni başlayan ve Türk Edebiyatı hakkında kitap arayan pek çok okurun önerdiği, Okuduğu ve eminim sevdiği bir yazar Sabahattin Ali . Benimde çok sonraları tanıdığım aslında popülerliğini geçen 100 yıla rağmen halen koruyabilen gerçek bir yazar . Hayatı çalkantılar ve komünizm propagandası iddiaları ile geçen yazar bir çok kere tutuklandı ve bir çok soruşturmaya tabii tutuldu . Buna rağmen yılmadan , usanmadan zor şartlar altında bir çok kitap kaleme aldı . Bunlardan en bilinenlerini Listemizde Derledik ..





- ESERLERİ -






1 - KÜRK MANTOLU MADONNA      1943 yılında yazılan bu eser içimizden biri hissiyatını veren Kitabımızın ana karakteri Raif Efendi ve onun Büyük aşkı Maria Puder'i anlatıyor. Olayları Rasim adlı karakterin dilinden duyan okuyucu gerçekten gündelik hayatta yaşadığı , bildiği şeyleri çok rahat bu kitabın içerisinde bulabilir . Ve okunmazsa olmaz kitaplar arasındadır .











sabahattin ali
Kuyucaklı Yusuf Kitabı
2 - KUYUCAKLI YUSUF
Bir başka klasikleşmiş eserlerden birisi olan Kuyucaklı Yusuf kitabı filmlere uyarlanmıştır tavsiye ederim filminin de izlenmesini . 1903 senesinde eşkıyalar tarafından basılan bir köyü ( Kuyucak) ve katledilen bir aileyi anlatan kitabın ana karakteri Yusuf sıradan bir karakter olması ile dikkat çeker .






   

 3 - İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN
sabahattin ali
İçimizdeki Şeytan Kitabı


Sabahattin Ali bu kitabında bizlere kendi içimizdeki olumsuz duygu ve düşünceleri yüklemeye çalıştığımız günah keçisinin aslında bizden başkası olmadığını  Ömer ve Macide üzerinden bizlere anlatıyor .. 


İstanbul'da geçen hikayede Ömer isminde genç bir delikanlı Vapurda bir kız görür ve görür görmez aşık olur. Tüm cesaretini toplayıp yanına gittiğinde kızın yanında oturan tombul kadının Teyzesi Emine olduğunu görür . Bu karılaşmanın ardından Balıkesir'den geldiğini öğrendiği Macide'ye daha yakınlaşan delikanlı sık sık oraya uğramaya başlar . Emine Teyze ve Paragöz eniştesi bir müddet sonra Macide'ye karşı akıl almaz ithamlarda bulunur ve Macide evden kaçar tam bu sırada sokağın girişinde her gece onu gözleyen Ömer'in yanında bulur kendini . Birlikte yaşamaya başlayan çift , evlenmeden karı koca hayatı yaşar ve Ömer'in aymaz arkadaşları ( Profesör Hikmet , İsmet Şerif , Nihat ) ile onların bulunduğu ortamlara girmek zorunda kalırlar . Özellikle babasını kaybeden ve eğitim hayatı yarım kalan Macide'nin bu arkadaşlardan hiç haz etmediğini düşünürsek Ömer'in de bu kötü arkadaş çevresi yüzünden hırsızlık ve şantaj yapmaya varan kötü alışkanlıklarını düşünürsek ( Maddi sıkıntılarda cabası ) gayet ilginç ve bir yeşil çam filmi tadında bir kitap ..






SABAHATTİN ALİNİN KİTAPLARINI TOPLU BİR ŞEKİLDE ALMAK İSTEYENLER İÇİN ÖNERİM BKM KİTAP







Son olarak 1948 yılında 41 yaşında iken çok genç kaybettiğimiz gerçekten edebiyat tutkunu olanların takdir ve şükranla yad ettikleri büyük yazar Sabahattin Ali'yi Rahmetle anıyoruz ..





SOSYAL MEDYA HESAPLARIM 


👉 facebook 
👉 İnstagram 
👉 twitter 


Yorumlar