Yuval Noah Harari ; SAPİENS

 HAYVANLARDAN TANRILARA  SAPİENS KİTABI VE KONUSU 

 HAYVANLARDAN TANRILARA  SAPİENS

'' İNSAN TÜRÜNÜN KISA BİR TARİHİ ''



KİTAP HAKKINDA ..


Yuval Noah Harari tarafından yazılan ve 408 sayfadan oluşan kitap Kolektif Yayınları tarafından 2015 yılında çıkmıştır. Bir çok dile çevrilen kitabın Türkçe çevirisini Ertuğrul Genç yapmıştır. 4 bölümden oluşan kitapta Birinci Kısım : Bilişsel Devrim ( Homo Sapiensin ortaya çıkışı ) , İkinci Kısım : Tarım Devrimi ( İnsanların yerleşik yaşama geçmeleri ) , Üçüncü Kısım : İnsanoğlunun Birleşmesi ve son bölüm : Bilimsel Devrim olarak yazılmıştır.




YAZAR HAKKINDA ..


Yuval Noah Harari İsrailli yazar ve tarihçi. İsrail'in Kiryat Ata şehrinde 1976 yılında dünyaya gelmiştir. Oxford'da doktora yapan yazar Lübnan kökenli bir aileden gelmekte. Ayrıca yazarın dünyaca ünlü Homo Deus ve 21.Yüzyıl için 21 Ders adlı iki kitabını da tavsiye ederim ..









   KİTABIN KONUSU ..



           Kitabın ana teması biz İnsanların ataları olan Homo Sapiensler'in ortaya çıkmasını anlatan kitap ilk insanların 2.5 milyon yıl önce Doğu Afrika da güney maymunu anlamına gelen bir maymun cinsinden evrildiğini anlatarak başlıyor. Daha çok Evrim Teorisine atıf yapılan bir kitap . Bir çok vahşi insan formunda olan kuzenlerimiz Neandertaller hakkında da geniş bilgiler verilmekte ..




Kitabın ilk kısımlarında daha çok insan ırkı üzerine yazılar görmekteyiz . Özellikle biz Homo Sapienslerin diğer İnsan ırklarını nasıl yendiğini ve günümüze kadar geldiğini anlatmakta. Ardından ateşin icadından uzun bir şekilde bahsedilmekte. Avusturalya da ki Hayvan çeşitliliğinden ve Dünya faunası çeşitliliğinde bahsediliyor. Özellikle Bugün ve geçmiş kıyaslaması yaptığında bir çok hayvanların neslinin tükenmesinden insanların sorumlu olduğunu acı bir şekilde öğreniyoruz..



BANA GÖRE ..

Göçebe toplumları , çeşitli insan ırklarını ve Para ile ilgili yazdığı bölüm ve Avcı Toplayıcılığı bana göre en iyi anlatan kitap olması beni cezbetti. Özellikle kitabın 177. Sayfasında yer alan şu söz herkesin aklından çıkarmaması gereken bir öneme sahip ; Tüccarlar , Fatihler , Peygamberler '' Biz ve Onlar '' ikiliğinin ötesine geçebilen ve insanlığın potansiyel olarak birleşebileceğini öngören ilk insanlardı . Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim bu kitap bir çırpıda okuyabileceğiniz bir kitap değil 4 - 5 güne yayarak okumanızda fayda var . Bilimi , Antropolojiyi ve Sosyolojiyi seviyor ve ilgi duyuyorsanız kaçırmamanız gereken bir kitap .




KİTABI ALMAK İÇİN EN UYGUN SİTELER ..


HEPSİ BURADA - 28 TL 


AMAZON - 39,85 TL


KİTAP YURDU - 34 ,79 TL 






HAYVANLARDAN TANRILARA SAPİENS BAŞLIKLI YAZIMIN SONUNA GELDİK . OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ..



Yorumlar