İKİNCİ ADAM İSMET İNÖNÜ KİMDİR ?

İKİNCİ ADAM İSMET İNÖNÜ KİMDİR?
HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER 

Şevket süreyya aydemir
İKİNCİ ADAM İSMET İNÖNÜ KİMDİR ?

'' GENÇ NESLİN SADECE TELEVİZYONLARDAN ÖĞRENDİĞİ BİLGİLERİN AKSİNE , ŞEVKET SÜREYYA AYDEMİR'İN MUAZZAM ESERİ OLAN İKİNCİ ADAM KİTABINDAN İSMET İNÖNÜ GERÇEKLERİ ''




YAZAR HAKKINDA 



Şevket Süreyya Aydemir 1897 yılında Edirne'de doğmuş önemli İktisatçı ve Tarihçilerimizdendir. Özellikle Kendi hikayesini anlattığı üçlemesi '' Suyu Arayan Adam '' , Mustafa Kemal Atatürk'ü anlattığı üçlemesi '' Tek Adam '' ve İsmet İnönü'yü anlattığı üçlemesi olan '' İkinci Adam '' kitapları ile tanınır..

 Yazar siyasi hayatı ile gündem olmuş , Komünist Partisinin yöneticiliğinde bulunmuş , Kemalizmin fikir babalarından sayılan ve Atatürk'ün emri üzerine Yakup Kadri Karaosmanoğlu ile birlikte dergi çıkartmış ve Menderes'in Dramı biyografisi ile de objektif ve karşıt görüşü ne denli iyi bilen bir yazar olduğunu göstermiştir.1976 yılında hayata gözlerini yuman Aydemir bizlere bir çok eser bırakmıştır.






Kitabın Konusu ..

Kitap bana göre İsmet İnönü hakkında yazılmış en detaylı biyografi kitabı. Kitabın ilk cildi İnönü'nün doğduğu 1884 yılından başlayarak Doğduğu çevreyi ,İnönü ailesini,  gençlik yıllarını, Askerlik yıllarını , Atatürk ile tanışmasını , Milli Mücadele dönemini ve Cumhuriyetin kuruluşunu safha safha anlatarak Atatürk'ün öldüğü 1938 yılında noktalanıyor.


İkinci Cilt benim en çok ilgilendiğim dönemi kapsıyor 1938 ve 1950 arasını . Bu dönem bugünde siyaset tartışmalarında popülerliğini korumakta olup , İnönü'nün milli şef olarak yaptığı icraatları , Tek parti dönemini ve Demokrat Parti'nin kurulma sürecini anlatmakta .


Üçüncü ve son cilt ise Demokrat Parti iktidarı ve 1960 Darbesini içeren bölümü kapsıyor.1950 ve 1964 yıllarını kapsayan kitap , İnönü'nün muhalefet yıllarını ve yaşlılık dönemini uzun uzun anlatmakta . Kitap her ne kadar 1964 yılında bitse de İnönü 1973 yılında vefat etmiştir.



Kitapları Satın Almak İçin ..


Benimde İnternet Alışverişlerinde sık sık kullandığım en uygun siteler ; Kitap Yurdu , 
Nadir Kitap , İdefix ve Amazon  gibi sitelerden temin edebilirsiniz ..








İKİNCİ ADAM İSMET İNÖNÜ KİMDİR ? BAŞLIKLI YAZIMIN SONUNA GELDİK . OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ..

Yorumlar