Kitaplardan Uyarlanan Filmler


BİR DÖNEME KİTAPLARDAN UYARLANAN FİLMLER DAMGASINI VURMUŞTU. HEM KİTAPLARINI OKUMAK HEMDE FİLM HAFIZAMIZI TAZELEMEK İÇİN GELİN BİR GÖZ ATALIM ..


Kitap Ve Film
Kitaplardan Uyarlanan Filmler




'' BİR DÖNEME DAMGASINI VURMUŞ KİTAPLARDAN UYARLANAN FİLMLER


FORREST GUMP  


FORREST GUMP FİLMİ
FORREST GUMP 




Winston Groom tarafından yazılan kitap 1994 yılında sinemaya uyarlanmış ve bir çok ödül alarak en başarılı ABD yapıtları arasındaki yerini almıştır..







HARRY POTTER 



HARRY POTTER FİLMİ
HARRY POTTER


İlk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı olarak 1997 yılında çıkan 2001 yılında sinemaya uyarlanan 7 seriden oluşan bu muhteşem hikayenin yazarı J.K ROWLİNG . Bir sihirbazın hikayesinin anlatıldığı kitapta Hogwarts adlı büyücülük okulunda geçen muhteşem bir kurgu görmekteyiz. Hem okuyanları hem izleyenleri bambaşka bir dünyaya sokmakta.








  JAWS 


JAWS
JAWS




Türkçeye Denizin Dişi olarak çevrilmiş , 1974 yılında Peter Benchley tarafından yazılan ve  Dünya Gerilim sinemasının en başarılı örneklerinden olan kitabı Dünyaca ünlü hale getiren Yönetmen Steven Spilberg tir. 








KUZULARIN SESSİZLİĞİ 


KUZULARIN SESSİZLİĞİ
KUZULARIN SESSİZLİĞİ


Thomas Harris tarafından yazılan bir öuhteşem eser de Kuzuların Sessizliği orjinal ismi 


The Silence of the Lambs olan eser 1991 yılında sinema sektöründeki yerini almış ve başrol oyuncusu Antony Hopkins bu korku - gerilim türündeki eseri zirveye çıkartarak bir çok ödül almıştır. 








RÜZGAR GİBİ GEÇTİ 

RÜZGAR GİBİ GEÇTİ FİLMİ
RÜZGAR GİBİ GEÇTİ


İşte listemizin en eski ve en unutulmaz kitabı ve onun uyarlaması olan filmi RÜZGAR GİBİ GEÇTİ . 1939 tarihli film Margaret Mitchell tarafından kaleme alınmış ve o yıllarda Amerika'nın en ünlü kadın yazarları arasına girmeyi başarmıştır. Ayrıca filmin 10 dalda Oscar ödülü bulunmaktadır.









Yorumlar