MİLLET KÜTÜPHANESİ NEREDE ?

CUMHURBAŞKANLIĞI
MİLLET KÜTÜPHANESİ NEDİR ?
NEREDEDİR ?

MİLLET KÜTÜPHANESİ NEDİR ?



 TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ MİLLET KÜTÜPHANESİ NE ZAMAN AÇILMIŞTIR ? NEREDEDİR ? ..




Başlamadan önce ilginizi çekebilecek
 EN YENİ KİTAPLAR VE FİYATLARI yazımıza bakabilirsiniz.


Türkiye'nin uzun yıllardır yapamadığı ve eksik kaldığı bir alan da Kütüphane ..

Bu eksiklik fark edildi ve 2016 yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edilmeye başlandı. İçerisinde Osmanlı ve Selçuklu mimarisi kullanılan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Ankara Beştepe'de 2020 yılında tamamlandı..

 Benim de yıllardır hayıflandığım konular arasında yer alan milyonlarca ciltlik Kütüphanenin Ülkemizde  olmaması ve bu alanda uzun süredir liste başı olan İngiltere'nin içerisinde 170 milyon kitap barındıran en büyük İngiliz Kütüphanesi olan British Library 
ve Amerika'nın içinde 150 milyon kitabı ve 
milyonlarca el yazması bulunan 
Kongre Kütüphanesi Kitapseverlerin ve araştırmacıların hep hayranlıkla baktığı yerler arasındadır..

 Cumhuriyet Tarihimizin en büyük kütüphanesinin yapılması her Türk insanı için onur ve gurur vesilesi olmuştur . Bu kütüphane'de
120 Milyon makale , 550 bin e- kitap ve 4 milyonun üzerinde basılı kitap ile beraber 1 milyon civarında'da TRT ses Arşivi bulunmaktadır. Ayrıca  Buraya tıklayarak kütüphanede SANAL TUR yapma imkanınız da mevcuttur..

 Birazda Kütüphanenin özellikleri hakkında bilgi vermem gerekirse 201 km raf uzunluğu bulunan Kütüphanenin en büyük salonu yarım ay şeklinde tasarlanmış olan
Cihannüma Salonudur. 103 farklı ülkeden 134 farklı dilde eserin bulunduğu salonunun mimarisi Roma mimarisini çağrıştırıyor ve Cumhurbaşkanlığı Forsunu simgeler maiyette 16 tane kolondan oluşuyor.
( Yukarıdaki Resimde gördüğünüz Cihannüma Salonudur ) Tarihimizi dönüm noktalarını oluşturan Gülhane Hattı Hümayunu , Divanu Lügatit Türk , Tanzimat Fermanı gibi bir çok eserin orjinaline sahip olan Kütüphaneye her gün on binlerce ziyaretçi gelmektedir. Sizlerin de gezip görmenizi ve 24 saat açık olan hizmetlerinden faydalanmanızı kesinlikle öneririm. Bu hizmeti bizlere ulaştıran herkese sonsuz Teşekkürler ..


Korona virüs salgını da Millet Kütüphanesinin ziyaretçi çekmesine engel olamadı . Açıldığından bu yana 200 binin üzerine çıkan ziyaretçi sayısıyla beğenileri toplamaya devam ediyor. 



MİLLET KÜTÜPHANESİ NEDİR ? BAŞLIKLI YAZIMIN SONUNA GELDİK. OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER , DİĞER YAZILARIMA
BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.


Yorumlar