( Sürgünde Bir Gazeteci ) Yazar Ece Temelkuran Kimdir ?

( SÜRGÜNDE BİR GAZETECİ ) YAZAR ECE TEMELKURAN KİMDİR ? HAYATI VE ESERLERİ NELERDİR ?


ECE TEMELKURAN
- SÜRGÜNDE BİR GAZETECİ ECE TEMELKURAN - 

ECE TEMELKURAN KİMDİR ?



22 Temmuz 1973 yılında İzmir'de dünyaya gelen Gazeteci ve yazar . Doksanlı yıllarda Cumhuriyet Gazetesinde gazeteciliğe başladı.

Ayrıca kendine meslek olarak Avukatlığı seçen yazar bu mesleği hiç icra etmedi. Habertürk ve Cnn Türk gibi Türkiye'nin önde gelen kanallarında çalıştıktan sonra bir çok yazar ile birlikte '' Son Bir Kez '' adlı oyunu yazdı.

Halen Penguen adlı mizah dergisine yazılar yazmaktadır..






ESERLERİ

Kıyı Kitabı , İkinci Yarısı , Muz Sesleri , Devir , Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita , Bütün Kadınların Kafası Karışıktır , Ağrının Derinliği, Bir Ülke Nasıl Kaybedilir gibi bir çok eser kaleme alan yazar bir çoğunda Everest Yayınları ile çalışmıştır.


Bir çok kitabı ile ödül alan yazar , Yazar olmayı daha çok Serseriliğinin meşrulaştırılması olarak gördüğünü söylemekte ..







'' DEVİR '' KİTABI HAKKINDA 


Yazın 12 Eylül Darbesini ve öncesindeki Sağ sol çatışmalarını küçük çocukların gözünden anlattığı bir kitap . 

Bir tarafta sol dünya görüşüne sahip bir ailede yetişmiş olan Ali , Diğer yanda yine sol görüşlü ancak apolitik bir tavır alan yaşananları bir masal gibi yorumlayan Ayşe ..

504 sayfadan oluşan bu kitap Can Yayınları tarafından çıktı . Bu kitaba BURADAN ulaşabilirsiniz ..


BANA GÖRE ECE TEMELKURAN

Ece Temelkuran'ın okuduğum ilk kitabı Devir olmuştu. Ardından Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita kitabını edindim. Latin Amerika hakkında devrim temalı bir kitaptı bu ..

Sosyalizm ve Komünizm dünya görüşleri nedeniyle Türk toplumunda pek fazla istediği değeri bulamamış bir yazar kendisi . Bence daha çok okunmayı hak eden ve her ne görüşten olursa olsun değerlendirilmesi gereken bir yazar kendisi ..

Ece Temelkuran Web Sitesi   https://ecetemelkuran.com/


Ece Temelkuran Blog Yazıları : BLOG YAZILARI 

Yorumlar