Türk Sosyoloji Tarihi

TÜRK SOSYOLOJİ TARİHİ KİTABI NEDİR ? KİM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR ?

TÜRK SOSYOLOJİ TARİHİ
- TÜRK SOSYOLOJİ TARİHİ KİTABI -




KİTAP HAKKINDA ..


3 Ciltten oluşan kitap Doğu Kitap evi tarafından çıkmıştır. Yazarı H.Bayram Kaçmazoğlu 'dur. Geniş bir kaynakçaya yer verilen serinin ilk kitabı Türk Sosyoloji Tarihi 1 - Ön Koşullar ile yazar Türk Sosyolojisine giriş yapar..

Serinin ikinci kitabı Türk Sosyoloji Tarihi 2 - 2.Meşrutiyetten Cumhuriyete  ile daha çok Ziya Gökalp ve onun Türkçülük - Turancılık ve Milliyetçilik fikirleri üzerinde yoğunlaşıyor.250 sayfadan oluşan kitap ilk kitaba göre daha hacimli ve geniş bilgilere ve alıntılara yer verilmiş . Üçüncü ve son kitap Türk Sosyoloji Tarihi 3 - Yeni Türkiye'de Sosyolojinin Düşünsel ve Kurumsal Temelleri  ilk iki kitabın aksine Cumhuriyetin kuruluşundan başlayarak 1930 lu yılları da kapsayan bir Kemalist Devrimleri anlatmakta . 



PROF. BAYRAM KAÇMAZOĞLU
- TÜRK SOSYOLOJİ TARİHİ KİTABI -



YAZAR HAKKINDA ..



Bayburt'ta 1963 yılında doğan yazar , Ümraniye Lisesini 1981 yılında ardından da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirmiştir. Bu bölümde Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır. Bir çok kitabı ve makalesi bulunan yazar halen Öğretim üyesi olarak kariyerine devam etmektedir...








TÜRK SOSYOLOJİ TARİHİ KİTABI HAKKINDAKİ YAZIMIN SONUNA GELDİK Ç OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ..


Yorumlar