YAZAR HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR ?

YAZAR HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR? ÇAĞDAŞ ROMANLARINDA NELER ANLATMIŞTIR ?


HASAN ALİ TOPTAŞ
YAZAR HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR ?


''EN DEĞERLİ BİRİKİMLER BİLMEDEN BİRİKTİRDİKLERİMİZDİR.''


HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR ?


     Yazar Hasan Ali Toptaş 1958 yılında Denizli'nin Çal ilçesinde dünyaya gelmiştir. Henüz küçükken saçının arkasında çıkan bir yara neticesinde Hastaneye gider ve şehri ilk kez orada görür . Bu rahatsızlığının onda bıraktığı şey saçının arka bölümünde bir daha hiç saç çıkmaması olacaktır.

 Arkadaşları ona Aynalı diye lakap takınca , daha çok içine kapanır . Yazar ilk öykü kitabı 
Bir gülüşün Kimliği 'ni çıkardığında henüz 29 yaşındadır ve ardından 3 yıl geçtikten sonra ikinci öykü kitabı Yoklar Fısıltısı gelir ..

Bazı Kitapları filmlere uyarlanmış olan yazarın en meşhur eseri 
Kuşlar Yasına Gider  2005 - 2006 yılları arasında Çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır ayrıca '' yılın romanı '' seçilmiştir..

  Yazarın ; Gölgesizler , Kayıp Hayaller Kitabı , Bin Hüzünlü Haz , Uykuların Doğusu , HebaBeni Kör Kuyularda gibi romanları mevcuttur..

Bu romanları ile Edebiyat Dünyasının en prestijli ödülleri olan Yunus Nadi Roman Ödülü , Orhan Kemal Roman Ödülü ve Sedat Simavi Roman Ödüllerini kazanmıştır..


 Çok başarılı bir şiir kitabı olan Yalnızlıklar özellikle tavsiye ettiğim kitaplardandır.  Postmodern Edebiyatın  günümüzdeki önemli temsilcilerinden sayılan Toptaş , kişiliği duruşu ve hitabeti ile saygınlık kazanmış bir isimdir..

2020 yılının Aralık ayına bomba gibi düşen bir haberle Hasan Ali Toptaş yirminin üzerinde kadın  tarafından taciz suçlaması ile itham edildi . Yazar Pelin Buzluk'da kendisini şikayet ederek cinsel saldırıya maruz kaldığını belirtti . 



YAZARIN KİTAPLARINI ALMAK İÇİN : D&R

YAZAR HASAN ALİ TOPTAŞ KİMDİR ? BAŞLIKLI YAZIMIN SONUNA GELDİK OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.. SON YAZIM İÇİN 

Yorumlar